هیپوسپادیاس چیست؟

جراحی هیپوسپادیاس در اصفهان، هیپوسپادیاس (hypospadias) یک نقص مادرزادی در پسران است که در آن دهانه مجرای ادرار در نوک آلت تناسلی قرار ندارد. در پسران مبتلا به هیپوسپادیاس، مجرای ادرار در هفته های 8 تا 14 بارداری به طور غیر طبیعی تشکیل می شود.
دهانه غیر طبیعی می تواند در هر جایی از انتهای آلت تناسلی تا کیسه بیضه ایجاد شود. درجات مختلفی از هیپوسپادیاس وجود دارد. برخی می توانند جزئی و برخی شدیدتر باشند.
انواع هیپوسپادیاس
درمان هیپوسپادیاس در نوزادان پسر، بستگی به محل باز شدن مجرای ادرار دارد: انواع هیپوس پادیاس عبارتند از :
- هیپوسپادیاس ابتدایی: دهانه مجرای ادرار در نزدیکی شروع ساقه آلت تناسلی و یا پایین تر باز میشود.
- هیپوسپادیاس میانی: دهانه مجرای ادرار در محل تلاقی آلت تناسلی و کیسه بیضه قرار دارد.
- هیپوسپادیاس انتهایی : دهانه مجرای ادرار در جایی نزدیک سر آلت تناسلی قرار دارد.
علائم و نشانه های هیپوسپادیاس شامل موارد زیر است:
یافت های زیر می تواند در هیپوسپادیاس مشاهده شود
- باز شدن مجرای ادرار در محلی غیر از نوک آلت تناسلی
- منحنی رو به پایین آلت تناسلی (کوردی)
- ظاهر آلت تناسلی کلاهدار است زیرا فقط نیمه بالایی آلت تناسلی با پوست ختنه گاه پوشانده شده است
- اسپری غیر طبیعی در هنگام ادرار
مشکلات دیگرآلت تناسلی در نوزادان پسر
پسران مبتلا به هیپوسپادیاس گاهی اوقات ممکن است آلت تناسلی خمیده داشته باشند. آنها ممکن است با اسپری غیر طبیعی ادرار مشکل داشته باشند و ممکن است مجبور شوند برای ادرار کردن بنشینند.
در برخی از پسران مبتلا به هیپوسپادیاس، بیضه به طور کامل به داخل کیسه بیضه نزول نکرده است. اگر درمان هیپوسپادیاس به تاخیر بیوفتد، می تواند منجر به مشکلاتی در مراحل بعدی زندگی شود، مانند مشکل در انجام آمیزش جنسی یا مشکل در ادرار کردن در حالت ایستاده و نشسته.
سوال: اگر فرزند من بعد از عمل های زیاد همچنان مشکل دارد، آیا هیپوسپادیاس او همچنان قابل ترمیم است؟
خوشبختانه اکثر جراحی های هیپوسپادیاس در اولین بار موفقیت آمیز هستند. با این حال، چند کودک به دلیل عوارض به جراحی بیشتری نیاز دارند. با این حال، برخی ممکن است مشکلاتی داشته باشند که منجر به جراحی بیشتر شود. اما این مشکلات قابل رفع است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اکثر نوزادان مبتلا به هیپوسپادیاس بلافاصله پس از تولد در حالی که هنوز در بیمارستان هستند تشخیص داده می شوند. با این حال، جابجایی جزئی دهانه مجرای ادرار ممکن است ظریف و تشخیص آن دشوارتر باشد.
اگر در مورد ظاهر آلت تناسلی فرزندتان نگرانی دارید یا اگر مشکلی در دفع ادرار دارید، می توانید با مراجعه به یک دکتر خوب جراحی هیپوسپادیاس در اصفهان مشورت کنید. دکتر افشین تجلی فوق تخصص جراحی کلیه اطفال شما را در این مورد راهنمایی می کنند.
شما می توانید برای دریافت نوبت با شماره تلفن 03132243159 تماس برقرار کنید و یک وقت معاینه رزرو نمائید.
چند نوزاد با هیپوسپادیاس متولد می شوند؟
تحقیقات نشان داده است از هر 200 نوزاد، 1 نوزاد با هیپوسپادیاس در ایران متولد می شود، که این بیماری، آن را به یکی از شایع ترین نقص های مادرزادی تبدیل می کند.
بیماری هیپوسپادیاس شایع است و در مراقبت از نوزاد شما مشکلی ایجاد نمی کند. جراحی هیپوس پادیاس معمولاً ظاهر طبیعی آلت تناسلی کودک شما را ترمیم و بازسازی می کند. با درمان موفقیت آمیز هیپوسپادیاس در اصفهان، اکثر مردان می توانند ادرار و تولید مثل طبیعی داشته باشند.
علل و عوامل خطر سوراخ آلت تناسلی در نوزادان پسر
علل هیپوسپادیاس در اکثر نوزادان ناشناخته است. در بیشتر موارد تصور میشود که هیپوسپادیاس به دلیل ترکیبی از ژن ها و عوامل دیگر ایجاد میشود، مانند چیزهایی که مادر در محیط خود با آنها در تماس است، یا آنچه مادر می خورد یا می نوشد، یا داروهای خاصی که در دوران بارداری استفاده کرده است.
درست مانند بسیاری از خانواده هایی که تحت تأثیر نقایص مادرزادی قرار دارند، محققین میخواهد علت آنها را دریابد. درک عوامل خطر که در میان نوزادان مبتلا به نقص مادرزادی شایع تر است، به ما کمک می کند تا درباره علل آن بیشتر بدانیم.
در سالهای اخیر، محققان یافتههای مهمی را در مورد برخی از عوامل موثر بر خطر هیپوسپادیاس گزارش کردهاند:
- سن و وزن: مادرانی که 35 سال یا بیشتر سن داشتند و دارای اضافه وزرن و چاق در نظر گرفته می شدند، در معرض خطر بیشتری برای داشتن نوزاد مبتلا به هیپوسپادیاس بودند.
- درمان های باروری: زنانی که از فناوری کمک باروری برای کمک به بارداری استفاده میکردند، در معرض خطر بیشتری برای داشتن نوزاد مبتلا به هیپوسپادیاس بودند.
- برخی هورمون ها: زنانی که دقیقاً قبل یا در طول بارداری هورمون های خاصی مصرف کردهاند، در معرض خطر بیشتری برای داشتن نوزاد مبتلا به هیپوسپادیاس هستند.
- سابقه خانوادگی: این وضعیت در نوزادانی که سابقه خانوادگی هیپوسپادیاس دارند بیشتر دیده می شود.
- عوامل ژنتیکی: برخی از تغییرات ژنی ممکن است اختلال در هورمون هایی که تشکیل اندام تناسلی مردانه را تحریک می کنند، نقش داشته باشند.
مطالعات نقایص مادرزادی مانند هیپوسپادیاس و نحوه پیشگیری از آنها ادامه می دهد. اگر باردار هستید یا به باردار شدن فکر می کنید، با پزشک خود در مورد راه هایی برای افزایش شانس داشتن فرزند سالم صحبت کنید.
تشخیص سوراخ آلت تناسلی
تشخیص هیپوسپادیاس معمولاً در طی معاینه فیزیکی پس از تولد نوزاد انجام می شود.
سوال: مدت زمان بهبودی چقدر طول خواهد کشید؟
بهبود زخم ناشی از ترمیم و درمان هیپوسپادیاس یکباره شروع می شود. اما ممکن است چندین ماه طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. ممکن است در روزهای اول جراحی، تورم و کبودی در آلت تناسلی وجود داشته باشد. این عوارض طی چند هفته بهتر می شود.
گاهی اوقات پوست آلت تناسلی با چیزی که به نظر می رسد متفاوت میباشد و بهبود زخم به طول می انجامد. همچنین ممکن است عوارض آشکارتری نیز وجود داشته باشد.
هیچ توصیه ای برای جراحی بیشتر برای حداقل 6 ماه انجام نمی شود تا بافت های آلت تناسلی بهبود پیدا کنند. بسیاری از عیوب جزئی نیز در این مدت برطرف خواهند شد.
درمان هیپوسپادیاس در اصفهان
درمان هیپوسپادیاس به نوع نقص پسر بستگی دارد. اکثر موارد هیپوسپادیاس برای اصلاح نقص نیاز به جراحی دارند.
در صورت نیاز به جراحی، معمولاً زمانی انجام می شود که پسر بین 6 تا 18 ماهه باشد. در برخی موارد جراحی به صورت مرحله ای انجام می شود. برخی از ترمیم های انجام شده در طول جراحی ممکن است شامل قرار دادن دهانه مجرای ادرار در محل مناسب، اصلاح انحنای آلت تناسلی و ترمیم پوست اطراف دهانه مجرای ادرار باشد.
از آنجایی که ممکن است جراح هیپوسپادیاس برای انجام برخی از ترمیم ها نیاز به استفاده از پوست ختنه گاه داشته باشد، نوزاد پسر مبتلا به هیپوسپادیاس نباید ختنه شود.
سوال: چگونه از زخم پسرم بعد از جراحی مراقبت کنم؟
جراح هیپوس پادیاس مراقبت از زخم و حمام کردن را به شما آموزش می دهد. اگر پسر شما کاتتر دارد، ممکن است آن را رها کنید تا در پوشک تخلیه شود. پوشک را می توان طبق معمول تعویض کرد. اگر پسر شما بزرگتر است، کاتتر ممکن است به یک کیسه متصل شود.
پرستار به شما نحوه خالی کردن کیسه را آموزش می دهد. کاتترها اغلب به مدت یک تا 14 روز در محل نگه داشته می شوند.
روش جراحی
روشی که جراح متخصص هیپوسپادیاس برای کودک شما انتخاب می کند به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد شامل درجه هیپوسپادیاس و میزان انحنای آلت تناسلی است.
جراحانی که هیپوسپادیاس را ترمیم می کنند باید با بسیاری از تکنیک ها آشنا باشند. گاهی اوقات حتی هیپوسپادیاس دیستال خفیف ممکن است نیاز به ترمیم پیچیده تری داشته باشد. اکثر ترمیم و درمان های هیپوسپادیاس توسط متخصصین اورولوژی کودکان با آموزش و مهارت خاصی انجام می شود.
شایع بودن هیپوسپادیاس چقدر است؟
هیپوسپادیاس نسبتاً مکرر رخ می دهد و تقریباً در 1 از هر 150 تا 300 نوزاد پسر وجود دارد. اشکال خفیف هیپوسپادیاس شایع تر است، اما اورولوژیستهای کودکان در بیمارستان کودکان در درمان هیپوسپادیاس خفیف و همچنین انواع کمتر شایع اما شدیدتر هیپوسپادیاس مجرب هستند.
چرا قبل از ترمیم هیپوسپادیاس برای فرزندم تستوسترون تجویز می شود؟
برای برخی از بیماران، یک یا دو تزریق تستوسترون قبل از ترمیم هیپوسپادیاس را توصیه می کنیم. این به افزایش اندازه آلت تناسلی قبل از جراحی هیپوسپادیاس کمک می کند و به بهبود نتایج جراحی کمک می کند. اگر احساس می کنیم که فرزند شما کاندید این امر است، در مورد زمان و جزئیات تزریق با شما صحبت خواهیم کرد و در زمان مراجعه به مطب فرزندتان نسخه تستوسترون را به شما می دهیم.